Sejlads

På Idrætsskolen for udviklingshæmmede har vi i mange år arbejdet med henholdsvis kano, kajak sejlads i Megin joller og sejlbåd mv. Idræt og friluftsliv som middel og som mål i sig selv.

Vi har altid stor fokus på sikkerhed

Eksempelvis er alle de undervisere der arbejder med kano og kajak uddannede instruktører fra Dansk kano og kajakforbund.

En DKF 1 instruktør har kendskab til metoder til videreformidling af kanopadling.

Instruktøren kan ifm. kortere forløb, leg og instruktion introducere nybegyndere til mulighederne i kano- og kajaksporten, og give dem en god og sikker oplevelse.

En DKF instruktør 1 kan organisere simpel turpadling for mindre grupper under meget beskyttede forhold.

Instruktøren har viden til at kunne tage hensyn til natur, miljø og regler for færdsel i søer og vandløb.

I havkajak er de 2 lærere der underviser ligeledes uddannede EPP instruktører.

Læse Dansk kano og kajak forbunds regler ↓

I sejlads har vore undervisere duelighedstegn

Med vores målgruppe er vi opmærksomme på at vi skal arbejde under særlig beskyttede forhold.

Ingen vind, eller op til max. 5 m/sek, fladt vand eller små bølger, tæt på kyst og bredder.

Elever såvel som instruktører bærer altid godkendte redningsveste

Alt sikkerhedsudstyr er altid med på tur : Førstehjælp, kasteliner, bugserliner, mobil tlf, ekstra tøj mad og drikke, nødbivuaker, presenninger, kniv økse mv.

Vi benytter våddragter når vi træner redningsmanøvrer og leger i vandet.

Vi har ekstra opdrift til kanoer og kajakker til særlige situationer.

Alle vores undervisere er i stand til at bygge et trygt og sikkert progressivt forløb op med hensyntagen til en gruppe, der kræver stor grad af differentiering. Al deltagelse i sejlads foregår på frivillig basis, ingen af vore elever kommer mod deres lyst og vilje ud at sejle.

Ud over at være uddannede idrætslærere er to af vores undervisere, der har hovedansvar for kano- kajakaktiviteter, også friluftsvejledere og arbejder på højeste instruktørniveau.

Læs mere om Søfartsstyrelsens regler om sejlads med elever her→