Vinterlivsforløb 2013

Idrætsskolens vinterlivsforløb 2013

Vinterliv

8 uger med vinterfriluftsliv. Det har været 8 udfordrende uger med masser af fysisk træning og gode ture ud i naturen. Hjemme på skolen har vi lavet cirkeltræning hvor Thorax træner maskinen er blevet brugt flittigt. Når der ikke har været sne nok har vi lavet barmarkstræning /skirelateret træning. Vi har gået med skistave op og ned af bakker i den skønne danske natur.

Fokus i vinter friluftsliv forløbet har været skitræning , for at opbygge styrke, udholdenhed og øget balanceevne. Alt sammen for at blive dygtigere så vi kunne få en positiv oplevelse af at køre på langrendski.

Furesøen

Isen var 20 cm på Furesøen. Hvem var tossede nok til at hugge hul med mukkert og skovmandsøkse? Idrætsskolen selvfølgelig. I minus 6 grader blev der hugget hul så vi kunne vinterbade. Inde på land blev der konstrueret en svedehytte af et ydertelt og presenninger. Store sten blev varmet op i det bål vi havde lavet og lagt ind i teltet. Her kunne vi sidde i badetøj mens sveden drev. Næsten alle kom i vandet til stor fornøjelse for os og de forbi passerende.

Vasa løbet i Sverige har for mange været den ultimative målsætning.

11 elever var tilmeldt KortVasa løbet og alle 11 elever og 2 lærere stillede op til start. Distancen var 30 km. Vi vidste på forhånd at det ikke var alle der skulle køre hele løbet. Lone og Claus kørte til foden af Oxberg og tilbage til start. Mads kørte med Camilla, Christine og Mathilde. De 3 piger kæmpede sig frem til Gopshus og blev der samlet op af Tina, Lone og Claus. Mads forsatte op til den forreste gruppe bestående af Charlotte, Kim, Kristian, Lange, Alexander, Rasmus og Tonni der alle kørte videre. Kim kørte alene fra Høgsberg til målet i Mora. Charlotte og Alexander gav alt hvad de havde i sig og kæmpede heroisk . I Läde efter 16 km blev de samlet op. Rasmus Kristian og Lange kæmpede støt og roligt, side om videre derudaf, men ankom 5 min. for sent ved den sidste spærre grænse i Eldris, men Tina fik det arrangeret sådan at vi alligevel fik lov at køre de sidste 10 km. Kim var i mål tidligt og mødte resten af gruppen. I mørke nærmede Rasmus, Kristian, Lange, Tonni og Mads sig målstregen. Jublen var stor da gruppen passerede selveste kong Vasa der stod og tog imod på opløbsstrækningen. Efter 6 timer og 32 minutter passerede Kristian, Lange og Rasmus målstregen. Træthed og lykke strålede fra deres øjne. Lørdag aften afsluttede vi med festaften. Turen til Sverige var i det hele taget god. Vi trænede på noget af løbsstrækningen og på vores lokale løjper, vi hyggede os i hytterne med spil, musik, sauna, bade og god mad. Derudover havde vi nogle gode senge.

Vasaløbet

I forløbet har vi også henlagt træningen til forskellige spændende steder som Pibergården i Nødebo ved Esrumsø og Herstedhøje Naturcenter. Begge steder blev vi vældig godt modtaget af medarbejderne. Vi har også trænet på Rigshospitalets trapper. 16 etager!!

Vi siger alle tak for et super forløb.

Kategorier: Oplevelser og Vintersport.