SENESTE NYT FRA IDRÆTSSKOLEN

Generelle retningslinjer i.f.h.t. Corona

nov 8, 2020

Kære elever og pårørende

I det danske samfund generelt oplever vi i øjeblikket, at flere får positive testsvar på Corona. For at forhindre smittespredning mest mulig, og stadig holde gang i den gode undervisning på Idrætsskolen, har vi udarbejdet tydelige, konkrete retningslinjer, som skal ses i sammenhæng med Sundhedsmyndighedernes retningslinjer, herunder bl.a. om definitionen på nærkontakt:

• “Ansigt-til-ansigt” kontakt indenfor én meter i mere end 15 minutter (fx ved en samtale)
  • Direkte fysisk kontakt med andre (for eksempel kram eller håndtryk)
  • Host eller nys i nærheden af dig
  • Dog kan alle elever på Idrætsskolen i nogle situationer karakteriseres som nærkontakter, hvorfor det kan blive nødvendigt at teste alle – det vil bero på en konkret vurdering.

Husk derfor først og fremmest at holde god afstand til andre, og vaske/spritte hænder ofte.

Hvad skal du gøre, hvis du har været i nærkontakt (se definition ovenover) med en der er testet positiv?

Hvis du har været i nærkontakt med én, der er testet positiv, skal du gå i selvisolation og testes på 4. og 6. dagen eller 5. og 7. dagen. Den dag, hvor du var sammen med ham/hende, er dag 0. Hvis du først bliver testet på 6. dagen eller senere, behøver du kun testes en gang. Der skal dog mindst være gået 4 dage fra man blev udsat for mulig smitte (dag 0), før man kan testes.

Du kan vende tilbage til Idrætsskolen når første negative test foreligger, og/eller du har været symptomfri i mindst 48 timer.

Hvad skal du gøre, hvis du er testet positiv?

1. Informer dem, du har været i nærkontakt med samt Idrætsskolen hurtigst muligt.
  1. Gå i selvisolation og følg Sundhedsmyndighedernes anbefalinger til selvisolation.
  1. Idrætsskolen skal informeres om smittetilfælde, og i nogle tilfælde vil undervisningen kunne fortsætte, i andre tilfælde er det nødvendigt at holdet / Idrætsskolen evt. lukkes midlertidigt. Dette er op til en individuel konkret vurdering fra Idrætsskolens side.

Hvad skal du gøre, hvis du går på hold med én, der er testet positiv?

• Den smittede ved hvad han/hun skal gøre – se ovenstående.
  • Du og de øvrige deltagere på holdet kan fortsat deltage i undervisningen, med mindre du / I har fået andet at vide, fx:
  • Du/I har været i nærkontakt med den smittede – se ovenstående definition af nærkontakt.
  • Du/I er blevet kontaktet af Corona opsporingen, og skal testes.
  • Du/I selv oplever symptomer.
  • Du er blevet kontaktet af Idrætsskolen om hvordan du skal forholde dig.

Du kan altid kontakte Corona Hotline på:

70 20 02 33.