Hvad er Idrætsskolen?

Idrætsskolen er en selvejende undervisningsinstitution, beliggende i Grøndal MultiCenter i København NV. Vi er et undervisningstilbud i dagtimerne for voksne psykisk udviklingshæmmede elever i.h.t. SEL § 104, og vi underviser i idræt og bevægelse. 

Idræt for voksne med udviklingshandicap

Vi optager hvert år ca. 45 elever, 25 fra Københavns kommune og 15-20 elever fra kommunerne uden for København. Vi er derudover 12 ansatte og 3 assistenter. Vi underviser i mange forskellige idrætsaktiviteter både inde og ude, mandag til fredag fra 9.00 – 14.00.

Sådan startede det..

Idrætsskolen -for voksne med udviklingshandicap har eksisteret siden den 19. maj 1994. Dengang lå skolen i Tingbjerg, og var et ”tværmagistralt projekt” i Københavns kommune, med 25 elever og 5 lærere. Man ville gerne tilbyde et sundt alternativ til voksne udviklingshæmmede, med undervisning i idræt, motion og sund kost…

Vores lokaler

Idrætsskolen ligger i flotte lokaler i Grøndal MultiCenter i København NV. Skolens ca. 700 kvm indeholder bl.a. en café hvor vi spiser frokost sammen, et elevrum hvor eleverne kan holde pause og hygge sammen, kontor og lærerværelse. Vi bruger dagligt de mange idrætsfaciliteter i centeret. Her er alt fra sportshaller, bowlingbaner, E-sports center, tennisbaner, danselokaler, boksering, gymnastikcenter og meget mere, samt dejlige udendørs faciliteter med bl.a. 2 fodboldbaner lige uden for døren.