Holdfordeling

Som elev på Idrætsskolen har du medbestemmelse over hvilke hold du ønsker at være på. Hver periode varer typisk 4 – 6 uger, og vi har altid 3-4 hold på samme tid. Sammen med din kontaktlærer, finder I ud af hvilke hold der passer bedst til dig.

Periode 8, uge 14-20 2022

Kære elever,

Hermed skemaet for mandag den 4. april – fredag  den 20. maj 2022.

Download dit skema på den røde knap herunder !

Vi glæder os til en spændende, god og udfordrende periode !

Mange forårshilsner; Idrætsskolens personale.

Kære Adem, Agnes, Anders, Erya, Lisa, Lotfi, Michael, Morten, Mostafa, Narmeen, Olivia, Oskar, Rahim, Tobias og Usama.

Hermed skemaet for mandag den 4. april – fredag den 20. maj 2022.

Vores fællesuge er netop afsluttet. Det har været en super uge med mange og forskellige oplevelser og aktiviteter og samværet har været i centrum. Vi har arbejdet med personlige grænser og kropssignaler. Vi har danset sammen og haft besøg af en efterskole der lavede en flot og fed danseopvisning for os. Vi har haft alternativ grundtræningsonsdag og stor spillebule. Vi besøgte kunstmuseet Arken, hvor man godt kan sige at vi alle fik ”én på opleveren”. Vi sluttede ugen af med fællestur i skoven.

Nu er vi klar til en ny periode med 4 hold.

I næste periode skal du have atletik. I Atletik arbejder vi med: Boldkast, spydkast, længdespring og forskellige løbediscipliner (bl.a. 60 m, 200 m og hækkeløb).

I undervisningen bliver du præsenteret for, og udfordret med, en masse øvelser og opgaver, der forbedrer din motorik, balance, styrke og koordination (alt sammen noget, der handler om at du kan styre din krop). Derudover er atletik kendetegnet ved at man i kortere perioder skal være så koncentreret som overhovedet muligt.

Du konkurrerer med dig selv og forsøger at blive bedre til de forskellige discipliner. Atletik er en individuel idrætsgren, men vi arbejder sammen på holdet ved at hjælpe hinanden, heppe på hinanden og ved at konkurrere med og mod hinanden.

Hver dag begynder undervisningen med opvarmning og styrkeøvelser.

Undervisningen i faget atletik foregår så vidt muligt udendørs. Dels på Genforeningspladsen, et stenkast fra Idrætsskolen og dels på Frederiksberg atletikstadion.

Ateltikholdet deltager den 20.-22. maj i Special olympics i Kolding, hvor vi skal være med i atletikdisciplinerne. Mere info om turen kommer senere.

Vi glæder os til et spændende forløb.

Mange hilsner Morten, Martin, Amanda og Cecilie

Krop og Natur

Kære Andreas, Cille, Karl, Lars, Rikke, Sari, Zakaria og Stefani.

Nu er vi klar til en ny periode med 4 hold.

I den kommende periode skal du deltage på temaet ”Krop og Natur”

Vi skal ud i naturen hver dag og opleve foråret som er på vej, finde vores eget træ, lave stille-vandring, lytte til naturen, høre fortællinger rundt om bålet og meget mere.

Vi skal også være fysisk aktive.

Hver dag starter vi med at lave åndedrætsøvelser og styrketræning.

Vi skal arbejde med Soma Move ude i skoven, på stranden eller andre steder i naturen.

Vi skal også bygge forhindringsbaner af naturens materialer.

Vi glæder os til at opleve foråret og naturen sammen med jer 😊

De bedste naturhilsner fra

Tina og Jette

Basketball

Kære Anna, August, Christian, Jacob, Johan, Jonas, Mathias, Mohamed, Niclas, Sara T, Sara H.L., Stine og Trine

Nu er vi klar til en ny periode med 4 hold.

I denne periode skal du deltage på basketholdet.

Her får du kendskab til basketballspillet og til håndteringen af bolden og det med at bevæge sig med og uden bold.

Derudover skal vi arbejde med de sociale og psykiske kompetencer i forhold tålmodighed, rummelighed, samarbejde, tolerance og troen på sig selv igennem begreber som fair-play, holdånd og aktiv deltagelse.

Vi vil lave en masse forskellige øvelser, men også spille en del.

Hver dag laver vi opvarmning og Idrætsskolens styrkeprogram og vi skal løbe HIT-løb.

Vi glæder os til at fedt forløb.

Mange hilsner; Daniele og Tonni.

Funktionel træning

Kære Beneen, Cecilie L., Erya, Philip, Simon, Simone, Sussie, Elisa og Frederik.

Nu er vi klar til en ny periode med 4 hold.

Funktionel træning er et fitnesstema hvor vi har fokus på styrke, balance og kondition.

I Funktionel træning handler det om at bruge vores egen kropsvægt som udgangspunkt for styrketræningen.

Vi skal blandt andet arbejde med:

• Vægttræning med vægtstænger i La Fit holdsalen.
  • CrossFit inspireret træning indendørs og udendørs. I Grøndalscentret, på Lüders Konditag og ved Skodsborg Fitness Track.
  • Trappetræning ved Riget og på Lüders Konditag.

Når det passer med træningen, temperamentet og lysten tager vi et forårsbad i havnen eller ved stranden.

Og når vi har brug for et lavere tempo, så arbejder vi med afspænding, fodgymnastikbolde og udstrækning.

Stærke hilsner fra

Mads og Jeppe