+45 38 88 28 46 info@idraetsskolen.net

Krop og Massage

Krop og Massage er et grundtræningsfag som handler om KROPPEN.

En del af undervisningen tager udgangspunkt i praktiske øvelser og små forsøg samt nysgerrige snakke. Derudover benytter vi puslespil, film, plancher og bøger til at visualisere og konkretisere kroppens kompleksitet og de spørgsmål som opstår når det handler om kroppen:

”Hvordan ser vi ud? Hvad hedder vores forskellige muskler, knogler og organer og hvad bruger vi dem egentlig til?”

I den anden del af undervisningen beskæftiger vi os med massage.

Udover at massagen understøtter de teoretiske samtaler vi har om kroppen, bruger vi den også til at blive tryg ved egen og andres kroppe. Og vi lærer, gennem massagen, hvordan man berører andre uden at overskride hinandens grænser. Ved hjælp af kropsberøring, kan man nemlig opnå en følelse af tryghed, føle anerkendelse, og derigennem hjælpe til at skabe gode relationer til andre.

Vi anvender ofte massageredskaber som bolde, ruller eller ”massagedyr” men vi bruger også vores hænder.

Vi lægger vægt på at det er et fag hvor der skal være ro og tryghed.

Kroppen i centrum

Kroppen i centrum

I ”Kroppen i centrum” har vi primært fokus på styrke, smidighed, koordination og balance. Vi er inspireret af funktionel træning, der handler om at bruge vores egen kropsvægt som udgangspunkt for styrketræningen. Det betyder at vi arbejder med SomaMove, Cirkeltræning...

læs mere
Krop og Natur

Krop og Natur

Naturen kan være en ekstra ressource, som er med til at fremme fysisk og psykisk sundhed. I Krop og Natur på Idrætsskolen skal vi ud og opleve naturen på nye måder. Vi arbejder med opmærksomhed, koncentration, kropsbevidsthed, stilhed og viden om kroppen og naturen....

læs mere
Funktionel træning.

Funktionel træning.

I funktionel træning arbejder vi med elevens kropsvægt og kroppens bevægelsesmuligheder, som udfordringen i træningen. Det kan være med Soma Move, som er et miks af yoga, balance, koordination, kampsport og med fokus på åndedrættet.

læs mere